Om Riksänkedrottningens Livregemente Till Fot och Till Häst

Då: Riksänkedrottningens livregemente till häst, var ett kavalleriförband inom svenska armén som verkade i olika former åren 1661–1720. Förbandet hade sitt chefsboställe på Kastellegården i Ytterby , men kompanierna var från norra Halland.


Nu: Riksänkedrottningens livregemente till fot och till häst porträtteras idag av levande historia föreningen "HERS" i en beriden gruppering. Ryttarna gestaltar det historiska södra kompaniet (Tredje kompaniet i "Wärö") och har sina träningar enligt schema som du hittar under fliken "Träningar". Föreningen är öppen för alla och ryttare rekryteras löpande. Är du intresserad att medverka? -Kontakta oss


Ovan ser du också hur några av oss ser utan uniform och rustning, tillsammans med bluessångerskan Virgina Pihlblad, som är en av våra goda vänner, en vacker dag i Varberg under sommaren 2022.


Besök våra sidor på Facebook.  Kontakta oss gärna om du har frågor angående träningar med meraVill du bli medlem eller stödmedlem? Skicka ett mail till kontakt@beridnalivregementet.se så får du strax svar från oss.


KONTAKTA OSS