Vad kan vi göra för dig?

VI GÖR DET MESTA FÖR DET MESTA

Vi förevisar historia med fokus på medeltid, renässans och stormaktstiden 1620-1720, 


Som ryttare i ett kavalleri från år 1000-1720 så finns det många likheter. Det är inte förrän finkalibriga krutvapen utvecklas i mitten av 1700 talet som kavalleriet ändrade sin roll från att vara en helt sammansvetsad enhet, till att bli mindre enheter som förflyttade sig snabbt. Vi kan därför som ryttare levandegöra epoker som medeltid, renässans och stormaktstid. Sättet att rida tillsammans var liknande, tekniken likaså. Vapnen var annorlunda och även utrustningen. Det vi vill erbjuda dig är en upplevelse av en inblick i "hur det en gång var". Det gör den vanlige människan mer förstående för "varför det är som det är idag" Nedan beskriver vi några tjänster vi kan erbjuda dig

VAD VI GÖR


Som förening kan vi skräddarsy en uppvisning efter Dina behov. Kanske är du en arrangör av en tävling och behöver ett spännande pausprogram inför din publik. Kanske är du engagerad i en historisk marknad eller läger som behöver uppvisningar i tornerspel, melée, eller bara en fin formationsridning. Kanske vill du att vi visar upp föreningens alla vapenslag i en batalj som "Slaget vid Lund -1676", eller "Slaget vid Klitsow-  1702" Där alla vapenslag engageras i ett fantastiskt skådespel som ingen annan kan visa upp.

Uppvisning av kavalleriridkonst


Strids och excersisförevisning

Högvakt, salut eller parad


Bröloppssaluter, Beriden högvakt 

Föreningen har som syfte att ge liv åt vår historia men vi har även en ekonomisk verklighet att ta hänsyn till. Därför erbjuder vår förening följande tjänster där all ersättning oavkortat går till vår verksamhet.

  • Bröllopsaluter med musköter
  • Järnvalv, 
  • Begravningssaluter
  • Eskortering vid högtider
  • Företagsinvigningar
  • Inramning med soldater och hästar vid mottagningar
  • Tornespel